REFLEXIÓ SOBRE EL CURRÍCULUM

Hola! a continuació vaig a analitzar el currículum pel que respecta a l'EF en l'etapa d'educació primària, aquells aspectes tant positius com negatius.

Com aspectes positius remarcar que si crec que du una seqüenciació lògica pel que respecta als blogs anant d'aspectes més generals o de major importància a altres aspectes més concrets; per exemple el primer bloc dels 6 cursos és: coneixement corporal i autonomia. Em sembla molt important que l'alumnat comence per conèixer el seu propi cos i les seues possibilitats, és vega com un objecte que ocupa un espai i al qual li ha de donar un sentit. Després toca àrees vitals com la comunicació, habilitats motrius, per a acabar en l'apartat de jocs on es treballaran tots els aspectes anteriors.

Com aspecte negatiu trobe que és molt abstracte en certs punts, és a dir crec que hi han molts continguts o estàndards interpretables i que podria provocar que els mestres erràrem a l'hora de dissenyar una activitat i establir-la per a cert curs. Per a explicar-me millor, llegint el currículum interprete que deports com el colpball per la seua complicitat i pel que em marca el currículum deuria posar-ho en les meues programacions a partir de tercer de primària; on comença a aparèixer continguts sobre "jocs modificats" o d'innovació", però açò és una opinió meua, Jo podria posar-ho en primer i buscar-me la manera de justificar-ho curricularment amb major o menor rigor, o donar-se el cas que altra persona pensara el contrari que Jo perquè ho interpretara de diferent forma.

Un altre aspecte que m'agradaria destacar abans de finalitzar l'entrada és la facilitat amb què és menyspreada la nostra assignatura. L'any passat donant pràctiques em adoni que hi han coses que no canvien, qualsevol activitat complementaria a l'escola ha de fer-se en l'hora de d'educació física, ja pot ser el dia de la pau o qualsevol cosa, açò prové perquè existeix unes connotacions negatives des de ja molts anys on l'EF és una matèria inferior a la resta i llevar-li temps a aquesta és preferible que fer-ho a altra, aquest problema hem d'intentar pal·liar-lo en un futur.




Comentarios

  1. A partir d'aquesta entrada he pogut obtindre un xicotet resum d'aspectes positius i negatius que el company Joan considera que existeixen al curriculum vigent.

    ResponderEliminar
  2. Hola Joan, molt interessant aquesta entrada en la que has parlat del aspectes positius i negatius al curriculim de l'assignatura d'Educació Física a l'educació Primària. Estic d'acord amb tu i haurien de donar-li més importància i més carrega horaria a aquesta assignatura. Molt bona tasca un 9,5.

    ResponderEliminar
  3. Bona vesprada Joan. Amb aquesta entrada has sigut capaç de fer una reflexió crítica entorn al currículum, en concret, en relació amb l'àrea d'Educació Física, observant allò que consideres negatiu i positiu, inclús incloent la teua opinió personal. A més, pense de la mateixa forma que tu, ja que l'Educació Física es veu perjudicada en alguns casos per la resta de matèries que es consideren de major importància, quan realment totes en tenen la mateixa. Bona entrada Joan, per a mi mereix un 9, has sabut expressar en unes poques línies tot allò que sents per l'Educació Física.

    ResponderEliminar
  4. Totalment d'acord amb tu. En el curriculum de l'àrea d'Educació Física hi ha coses bones i coses no tant bones que cal destacar. Jo personalment també hi ha certes coses que canviaria ja que no es dona la importància suficient a aspectes que si que la mereixen. Molt bé, un 9'25.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

LA PILOTA A SUECA

DEPORT ESCOLLIT UD