PARTIDA TRINQUET DE PELAYO (TASCA 3 ADAPTADA)

La partida que he vist enfrontava a la parella de Vila-real Soro III i Javi VS el trio de Benidorm Pere Roc II, Félix i Monrabal, el resultat fou 60-50 a favor de la parella, casualment el primer partit de la final es juga a Sueca i aquest segon en València, el tercer i últim partit també serà a Pelayo i ens deixarà els guanyadors del trofeu Bancaixa.

El trinquet de Pelayo a diferència dels altres trinquets que conec destaca per ser molt ample, açò provoca que els pilotaris tenen que acostumar-se el més ràpid possible per a col·locar-se correctament, està tancat, amb bona il·luminació i amb marcador electrònic, com la gran majoria. Té una capacitat de 900 espectadors.

Està format per 4 galeries, les parets del dau i del resto més altres dos parets laterals, la llotgeta no disposa de protecció, i la llotgeta d'autoritats que es troba dalt està totalment protegida i és pràcticament impossible que entre dins la pilota. Per a entrar a la pista hi ha que travessar el bar del trinquet i un xicotet pati.

Sincerament, em provoca curiositat anar a aquest trinquet a veure una partida, sols n'he vist en el meu poble i em causa interés conèixer la pista més important i veure com actua la gent, com funcionen les travesses, veure partides de més nivell; ací en Sueca el públic habitual són persones de més de 65 anys, és estrany veure públic jove.

D'aquest partit que he vist a YouTube he tret les següents conclusions: l'equip de 3 en principi és més fluix que el de 2, per això hi ha una persona més per a abarcar més canxa i igualar les partides pel tema de les travesses, aconseguir un major nombre. En principi, el millor rest juga amb un mitger bo contra 3, en l'altre equip el rest és el que juga més pilotes, després el mitger i el que menys el punter.

Actualment, un dels moments més típics de cada partida que era veure als jugadors fent-se el guant al vestidor s'ha eliminat, cada pilotari es du el guant fet de casa, a més a més, es netegen les pilotes amb gel hidroalcohòlic, altre factor dolent és la baixada de públic que va a veure les partides, ja que sol acudir molta gent major, que són població de risc.

Crec que una eixida extraescolar al trinquet més proper del centre, o realitzar una unitat didàctica d'un deport històric valencià com la pilota, on l'alumnat aprenga els diferents colps típics, conega als màxims representants, curiositats com els materials dels quals estan fetes les pilotes, provar les diferents modalitats... és atractiu. A més en aquestes edats pot ser que algú/na s'interesse i comence a practicar-lo fora de l'escola, com sol succeir moltes vegades.




 

 

 

 

Comentarios

  1. En aquesta entrada, Joan ha plasmat com a tasca adaptada una partida de pilota , la lectura d'aquesta ha segut interessant ja que a més de conèixer un resum de la partida, ha explicat com és el trinquet on s'ha desenvolupat, indicant caraterístiques i curiositats.

    ResponderEliminar
  2. Hola Joan, bona entrada. La informació està ben organitzada on has realitzat una tasca adaptada parlant sobre una partida al trinquet de Pelayo. M'ha paregut molt interessant l'explicació del trinquet i m'agradaria poder anar algun dia. Enhorabona un 9!

    ResponderEliminar
  3. Bona entrada Joan, amb aquesta entrada has aconseguit descriure el trinquet i la partida de forma breu i clara, permetent-nos imaginar la instal·lació per dintre i despertant la curiositat per conèixer aquest trinquet. Per a mi aquesta entrada mereix un 8,5.

    ResponderEliminar
  4. Una entrada molt interessant sobre la partida de pilota a la que vas asistir. A més, descrius a la perfecció i molt detalladament les parts del trinquet i altres característiques importants d'aquesta instal·lació. Informació ben estructurada i rellevant per al que tractes en aquesta entrada. Un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

L'ESGRIMA A L'ESCOLA

REFLEXIÓ SOBRE EL CURRÍCULUM

MÈTODES DE QUALIFICACIÓ EN EF (OPINIÓ PERSONAL)